občerstvení u vodáckého tábořiště - PIKOVICE

POSÁZAVSKÁ STEZKA

18.06.2009 16:18

POSÁZAVSKÁ STEZKA

Byla Vybudována v létech 1914-1924 Klubem českých turistů z Pikovic na Kamenný Přívoz. Stezka, dlouhá 8 km, prochází romantickým kaňonem řeky Sázavy s vyhlídkami do údolí. Jde o místa prvních trampských osad na Sázavě.

Ideální jednodenní pěší výlet

Stezka byla vybudována Klubem českých turistů a zpřístupněna v roce 1920. Doporučujeme vydat se na ni z Kamenného Přívozu a jít po proudu řeky. Stezka kopíruje její tok a cestou potkáte první trampské osady v Posázaví, např. Arizonu nebo Staré kamarády. Vaši pozornost upoutají i jednotlivé sruby v nepřístupných výškách. Ze stezky lze dobře vidět také technický skvost Posázavského Pacifiku – viadukt na Žampachu, který patří mezi nejvyšší kamenné železniční mosty ve Střední Evropě. Stezka vede v závěrečném úseku v těsné blízkosti Sázavy a odmění vás několika krásnými pohledy z Klimentovy a Raisovy vyhlídky na meandry řeky. Stezka končí v Pikovicích u lávky vedoucí k železniční zastávce. Pro další cestování lze využít také autobusovou dopravu. Stezka není určena pro cyklisty!

DALŠÍ TURISTICKÉ TRASY

Katastrálním územím obce procházejí i další turistické trasy. Zelená turistická značka vede na trase Štěchovice – Brunšov – Hradištko – Pikovice – Petrov. Hezká procházka je od lávky v Pikovicích po červené turistické značce, která vede po pravém břehu Sázavy až do Davle na soutok Sázavy s Vltavou. Modrá turistická značka spojuje Štěchovice – Brunšov – Závist a Třebsín. Z návsi s krásnou kapličkou můžete pokračovat po žluté turistické značce, která vás dovede ke Smetanově vyhlídce, odkud je krásný pohled na Vltavu a na legendární osadu Ztracenka. Po překonání dalších 5 km po žluté narazíte na nejkrásnější vyhlídku v širokém okolí – Máj . Na Třebsín můžete vyrazit i z Pikovic, a to buď po zelené značce přes sedlo Malého a Velkého Medníku, nebo odbočkou z Posázavské stezky na rozcestí pod Třebsínem.

 

KE STAŽENÍ

hradistko.cz/wp-content/uploads/2017/03/Turistick%C3%A1-trasy-mapa-.pdf

Fotogalerie: POSÁZAVSKÁ STEZKA

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode



stáhnout mp3